Jouluista askartelua

Ripusta oviaukkoon tai kattoon jouluinen mistelipallo.

Näin teet mistelipallon:

1. Muotoile kukkasienestä halkaisijaltaan noin 7 cm:n pallo. Anna sen vetäytyä vesiastiassa läpimäräksi. Sido kaksi taipuisaa rautalanganpätkää ristikkäin keskeltä toisiinsa. Aseta kukkasienipallo lankojen risteyskohtaan ja kiedo langat pallon ympäri ja ylhäältä keskeltä yhteen.
2. Leikkaa puolukanvarvut 4–5 cm:n pätkiksi. Pistele palloon puolukanvarpuja tiiviisti siten, että koko kukkasieni peittyy. Etene alhaalta keskeltä pallon ympäri ylhäälle sidontalangan juureen. Lisää mustikanvarpuja tasaisesti pallon ympäri. Leikkaa ylimääräinen sidontalanka pois.
3. Sido silkkirusetti ja ripustusnauha sidontalangan tyveen. Viimeistele mistelinoksan pätkillä.
Käsittele mistelinoksia varovasti, sillä marjat irtoavat helposti. Ripusta koriste oviaukkoon tai kattoon. Suihkuta mistelipalloa päivittäin.
Teksti: Marke Hentinen


Kranssi risuista
Villiviinin, lehtikuusen, marjapensaitten tai riippakoivun oksat taipuvat helposti kransseiksi.
1. Tee muutamasta taipuisasta oksasta kimppu. Voit jatkaa sen pituutta sitomalla kimppuun ohuen rautalangan avulla muutaman lisäoksan. Jatka, kunnes kimppu on riittävän pitkä kranssia varten.
2. Taivuttele oksakimppua ja kierrä se löyhästi kierteelle. Käsittele varovasti, etteivät oksat katkea.
3. Käännä kimpusta pyöreä kranssi ja sido se kiinni rautalangalla. Jatka toinen kierros edellisen ympärille siten, että kierteet lomittuvat kauniisti. Viimeistele leikkaamalla ylimääräiset oksat ja kiedo rautalangasta ripustuslenkki. Koristele kranssi.
Vinkki: Liottamalla oksia lämpimässä vedessä saat niistä taipuisampia ja helpompia käsitellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa hippunen jouluntaikaa!